Jumaat, 31 Ogos 2012

LENOXX FIRM UP


Salam & Hye sumer..!!!
Kali nih aku nak kongsi citer aku guna LENOXX. Pernah dengar x?
Meh aku tayang gambar.





Hah.. dah kenal macam mana rupa Lenoxx nih.. Masa aku beli ada promosi kat Guardian. Dua botal besar tuh aku beli RM232. Setiap satu botol ada 24botol. Kalau yang kotak biasa ada 10 botol (RM79.90).

Aku beli nih konon2 nak kulit putih,halus dan gebu lar.. sekarangkan ngah femes kolagen2 nih sumer. Aku pon nak cantik gak kan.. huhuhu..


 Nih plak btol yang ada dlm botol besar tadi.


Cara minum.. untuk yang mula2 minum nih.. kena minum 1botol setiap hari selama 10ari berturut-turut. Hari-hari berikutnya, minum selang 2/3 ari sebotol. Minum pada awal pagi atau malam. Rasa blueberry dan sedikit rasa cam hanyir ikan (bagi aku lar) tapi masih boleh ditelan. Lagi best kalu sejukkan, kurang skit rasa hanyir ikan. Ada yang cakap minum belah malam bagus, nanti esok bangun pagi, muka berseri-seri jer. Tapi aku dah cuba minum kedua- dua cara.

Cara yang terbaik bagi aku ialah minum belah pagi. Sebabnya bila minum kolagen nih, ko kena minum banyak air kalu tak, bibir ko akan jadi kering, silap ari bulan leh sakit kerongkong. Dan kalu ko minum malam sebelum tido. Kompem pas minum Lenoxx, ko akan tido kan? Maner nak minum air lagi. Kalu ko minum belah pagi, ko ada banyak masa untuk minum air.


Sepanjang aku minum nih, aku sempat abiskan  19botol jer. Baki 29 botol aku nak soh mama aku plak minum. Huhuhu.. Bila aku amalkan minum kolagen nih, kulit memang jadi lebih halus dan putih.. eii..suka..suka..suka..
Yang xsuka dan naper aku xhabiskan sumer, sebab.. selera makan aku bertambah-tambah.. dah selera bertambah.. berat pon bertambah jugak lar.. xsuka..xsuka..xsuka..  So aku stop, xpa lar kulit xhalus n putih pon.. berat jangan bertambah.. badan dah sedia kembang nak bertambah kembang lagi.. bia dop pong.. hahaha..
Owh, sila jangan bagitaw mama aku, sebab kalu dier taw leh wat berat bertambah, kompem dia xmo minum. Membazir plak. Hahaha.. Bertuah punya budak.

Kesimpulannya..
Nak cakap apa ek?? Ada baik dan ada buruknya. (ceh.. skema lar plak ayat).
Kesan baik : Kulit jadi tegang, halus, menghilangkan parut, gebu, dll.
Kesan buruk : Selera makan bertambah (xsuka..xsuka..xsuka..)
Kesan mungkin berbeza untuk setiap orang. Ada yang berat xnaik pon. Tapi untuk aku, memang selera bertambah2 lar.. berat naik mencanak2.. Seram mak.. hihihi..

Itu jer lah pengalaman aku nak kongsi ngan korang.

Salam.

22 ulasan:

  1. thanks ek.. saye nga nak carik produk ni gak..sebab kuar dalam primadona..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Welcome dear.. mmg best mnum nih.. cubalah.. bab berat naik tuh.. utk i jer kot.. sbb my mnum ok jer.. Huhuhu..

      Padam
    2. Welcome dear.. mmg best mnum nih.. cubalah.. bab berat naik tuh.. utk i jer kot.. sbb my mnum ok jer.. Huhuhu..

      Padam
  2. Sis.. Btol ke firm up tu panas & x sesuai utk mummy yg menyusu...

    BalasPadam
  3. Tu lah kita kena ambil malam. Jjangan pagi

    BalasPadam
  4. Tu lah kita kena ambil malam. Jjangan pagi

    BalasPadam
  5. Sis ape beza firm up+ n firm up forte?

    BalasPadam
  6. Sis ape beza firm up+ n firm up forte?

    BalasPadam
  7. Hi sis , nak tanya klu kita ambil lennox firm up ni period kita delay ke , sepatutnya i dpt on 6th tp i dpt period on 12th tp sikit2 je dah 5 hari stil sama je ...then colour nya cam dark brown ...sy dpt period cam time2 nak berhenti sikit2 je ...

    BalasPadam
  8. Hi sis , nak tanya klu kita ambil lennox firm up ni period kita delay ke , sepatutnya i dpt on 6th tp i dpt period on 12th tp sikit2 je dah 5 hari stil sama je ...then colour nya cam dark brown ...sy dpt period cam time2 nak berhenti sikit2 je ...

    BalasPadam
  9. Hi sis , nak tanya klu kita ambil lennox firm up ni period kita delay ke , sepatutnya i dpt on 6th tp i dpt period on 12th tp sikit2 je dah 5 hari stil sama je ...then colour nya cam dark brown ...sy dpt period cam time2 nak berhenti sikit2 je ...

    BalasPadam
  10. Time pregnant boleh consume tk sis

    BalasPadam
  11. pihak kesihatan dah keluarkan arahan produk lennox tu d tarik balik kan daari pasaran,sb mngandungi bahan tercemar ,betul ke?sape2 blh jwp?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye ke ??? Sis taw kat mn ni?..ingat baru nak try je..😌😌😌😌😌😌😌

      Padam
    2. Ye ke ??? Sis taw kat mn ni?..ingat baru nak try je..😌😌😌😌😌😌😌

      Padam
  12. Sy baca yg tu dah few yers ago..yg ditarik pon hanya satu batch..tak silap sy le..

    BalasPadam
  13. sape tau breastfeed mom blh ke

    BalasPadam
  14. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  15. Firm boleh minum ka time period??

    BalasPadam
  16. saya baru mencuba..ok ke sis?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi sis.sy consume dh masuk 2kotak.kulit mmg firm, anjal.best.
      Yg tak bestnye, berat badan naik mcm kena pam.

      Padam
  17. Assalamyalaikum , maaf bertanye firm up ni masa haid boleh minum ke ?

    BalasPadam