Jumaat, 31 Ogos 2012

SAFI RANIA GOLD YANG MENGHAMPAKAN...!!!


Holla..
Ececeh..dah macam Miss World plak. Hahaha
Okeh, setelah dok meroyan bagai kat P’cik supaya belikan aku set Rania Gold.. tapi keciwa yang aku dapat. Uwaa..
Yer P’cik sibuk memanjang.. so jangan ko ngengade nak wat muka gedik kang xpasal2 kena marah.

Lantas membawa diri lar aku, seorang diri ke Bandar Miri semata-mata nak membeli set Safi Rania Gold. Ceh, macam kat Bandar Bintulu xda jual. Sebenarnya kalau dikira jarak lebih kurang jer.. sebab aku sekarang dok kat Sebauh.. kira tengah2.. ko pilih jer nak belok kanan ke kiri.. tapi Miri lebih banyak pilihan untuk shopping. Nak cari makan pon senang.

Akhirnya dapat gak lar aku beli set Rania Gold nih. Aku beli Set Siang dan Set Malam. Pastu tambah pelembap dan scrub. Berapa habis?? Owh sila kunjungi kedai2 yang berhampiran, sebab aku dah luper berapa yang aku habis. Apa yang aku ingat.. baki duit dalam dompet aku tinggal RM50 jer lagi masa tuh. Bila bagitahu P’cik..

***********

P’cik : U beli apa yang tinggal RM50???

Aku : I beli emas

P’cik : Hmm… bagus. Bulan nih kekoh (gigit) emas jer lar, xpon wat sup pon sedap.

Aku : Okeh syg. Kiter kekoh sesamer k. Hahaha

**************

Dialog selingan jer..


Dalam Set Siang ada Cream Pembersih, Toner dan Serum. Harga bukan pada harga promosi RM45(kalu xsilap) tapi sebab dah kemaruk sangat beli jer lar. **sori serum xda dalam gambar sebab dah habis guna.. hihihi.. korang leh google klu nak tengok.



Nih plak Set Malam. Dalam nih ada Gel Pembersih, Krim Malam dan Krim Mata. Harga luper lar.. tapi dalam RM40++



Nih plak aku tambah, Pembersih Muka Lembapan Mendalam(xpernah guna, beli jew), Krim Kecantikan, Krim Pelembap dan Skrub.

Korang tengok lar perangai xsenonoh aku nih. Sila jangan ikut okey.. xelok untuk dompet anda.. hahaha.. Baru jer nak guna, sesuai atau tak ngan kulit muka, aku xtaw. Tapi bantai beli sumer. Hmm.. sebab tuh P’cik soh aku kekoh emas jer.. Padan muka aku.. ikut lagi nafsu..

Setelah 1 bulan lebih,  guna produk nih..  Keputusannya ‘Hampeh’ dan ‘Menyeramkan’. Memang xsesuai ngan kulit muka aku. Aku suka guna produk nih, tapi kulit muka aku yang xsuka. Korang paham idak?? Wat2 paham jelah yer.. huhuhu..

Mula2 guna, memang best. Bau ros yang lembut, kulit rasa lembut dan bersih. Tapi akibat terlalu best melayan perasaan dengan kelembutan bau.. Sehingga lah satu ari aku ditegur oleh P’cik.. ‘U pakai apa, makin teruk muka’!!!.. Owh.. tersedar aku dari lamunan. Muka aku makin penuh dengan JERAWAT WEYYY…!!!

Konon nak bertabahlah macam pakai Hada Labo arituh, tapi hampeh. Mencanak-canak jerawat naik. Adoiyaaii.. Tension giler. Nasib P’cik tegur, kalau tak, aku dok melayan perasaan lagi. Hada Labo lagi bagus dari Safi Rania Gold nih. Aku stop guna produk nih sebab xsesuai ngan kulit muka aku. Bila aku stop guna produk nih, jerawat pon dah kurang naik. Nak taw aku guna produk apa?? Tunggu.. sebab nak tengok hasil dulu. Nanti aku update.

Kesimpulannya Safi Rania Gold nih memang xsesuai ngan kulit muka aku tapi mungkin sesuai untuk korang, sebab aku tengok orang lain pakai okey jer..

Korang plak guna skincare apa?

35 ulasan:

  1. hahahahaa.... xjadi aku nak beli.. terbantut keinginan ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh jer klu nk beli.. sbb tgk pada kulit memasing lar, sesuai ke idak.. utk i..memang xsesuai.. smpai skg bekas jerawat xilang lgi..hihihi

      Padam
  2. Boleh lah bagi kat saya...muaahhaahh..sbb saya guna serasi dengan kulit saya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala..awk lambat.. klu awal2 ckp dh c'bulat poskan kt awk..hihihi..sbb bg kt my mum pon dia xguna.

      Padam
  3. jgn pakai serum...serum xsesuai utk umur muda...lau dh 50thn ke atas br leh pakai...mcm sy ok je muka...hilang sume jerawat...safi rania gold ttp diht....

    BalasPadam
    Balasan
    1. yg mana lagi yg x sesuai untuk kulit muda..saya pun pakai produck ni..tp just pakai krim kecantikkan..yg lain x pakai..tp ok lh jga muka...just brinyak sikit..haritu prnh try guna serum,tp nk jerawat..hihi

      Padam
    2. Awak pkai pncuci dia yg mane?dia ad 3 jenis pncuci.. awk gune yg mana? Sy rse mcm bminat nk cuba produk nie..

      Padam
    3. Amani farah awk umur brp pkai safi rania ni? Agak2 22 blh pkai tak?

      Padam
  4. salam lawak la awak ni... tersengeh sorang2 sy baca tp dlm byk2 produk yg halal yg sy guna, safi rania gold memg terbaik utk kulit sy

    BalasPadam
  5. Hmm..mungkin cara awk pakai tu salah..pembersih muka yg pump tu sesuai utk kulit kering. Gel pembersih sesuai utk kulit berminyak. Krim kecantikan just sapu sikit2 jer. Toner pun jgn pakai byk...

    BalasPadam
  6. pembersih muka ada 3 jenis..pilih satu jer yg sesuai dengn jenis kulit..

    BalasPadam
  7. Sy pun ada pkai jga tp muka jd gatal n kulit mngelupas..husby pun tegur muka jd mkin teruk

    BalasPadam
  8. saya pakai sabun hijau marine essence tu aje... pakai kat muka.. pakai kat badan sekali... jimat gitew... huhu

    BalasPadam
  9. Assalamualaikum..
    Ya betul.kekdg kulit kita ni ada yg sesuai ada yg x. Sha pakai safi rania gold ni dah setahun.pas setahun baru dapat info yg betul tntg cara pakao dan pencuci muka . Alhamdulillah. Kulit muka adaperubahan sikit..;)

    BalasPadam
  10. boleh bagi tips.. cara pengunaan safi rania gold ne, sebab da 2 mggu pakai jerawT pasir makin banyak,..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Isteri pn mula2 pkai jrwat naik truk..tp dia truskan je smpai skrg muka dh brsih dh...

      Padam
    2. Setau sy Ada sebahagian skin care nei dia Ada kesan iritasi dahulu . Sebb nak keluarkan semua jerawat Dan selepas Tu baru ok. Mungkin Safi rania gold jenis mcm nei.

      Padam
  11. Sis i nk tnya... safi rania gold niey ssuai utk umoq bape

    BalasPadam
  12. Saya bisa beli Safi rania goldny...

    BalasPadam
  13. Saya bisa beli Safi rania goldny...

    BalasPadam
  14. Saya bru je beli hope lah sesuai ngn kulit muka��

    BalasPadam
  15. Saya pun baru start pakai toner dia.. naik jerawat.. tak pasti nak stop atau sambung pakai. Mintak pendapat. Thanks

    BalasPadam
  16. mmg kena kenal dulu jenis kulit muka kita, baru decide pencuci jenis yg macam mana.
    jenis botol pump tu utk yg kulit kering.
    dan dia bertindak tak kuat pada kulit kita.

    sy baru try duk pakai scrub safi rania gold nih.
    mcm duk tumbuh jrwt la plk cket. 1 hadir, 1 hilg. mcm patah tumbuh hilg berganti plk jrwt nye.

    tp x tau la tumbuh sbb duk pkai masker jnme lain n pelembap jnme lain.

    BalasPadam
  17. pencuci jenis gel, utk kulit kering.
    pencuci jenis botol pump tuh, kulit sgt kering n sensitif.

    mungkin boleh tengok ni juga ;-) --> http://miss-azwarsyuhada.blogspot.my/2014/11/beauty-review-safi-rania-gold.html

    BalasPadam
  18. Loreal paris white perfect plak mcm mana ya? Mana tau ada pengalaman..

    BalasPadam
  19. Saya pakai dah bertahun mmg cerah dan sesuai dgn kulit, ramai jg yg tanya. Bila safi tukar pek baru krim kecantikannya terus tak sesuai. Sempat pakai Marry Kay dan Charms tp dua2 x sesuai dgn kulit. Sekarang pakai semula Safi Rania dan akan terus SETIA..

    BalasPadam
  20. Saya beli safi rania gold utk set siang dah 3 bulan,baru pakai nk msk seminggu,tetiba hari ni msk hari ke enam kulit muka sy gatal2 spt mencucuk-cucuk,umur sy 37 tahun,pttkah diteruskn pemakaian atau stop dulu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. masa sebelum gune produk safi, kulit muka ada rehat seminggu tak sebelum menggunakan safi rania..?

      kalau ade rehat seminggu dan bila pakai jadi macam itu, itu menandakan kulit tak berapa nak sesuai dengan bahan kimia yang ada pada produk safi rania gold tuh.
      elok berhenti dan dan rehat seminggu, dan cari produk yg kurang kimia seperti Cosmoderm.
      Dia merawat ikut masalah kulit kita :-)

      Padam
    2. tak pon, cube stop dlu seminggu. stop cuci muka dan pakai krim semua. then try pakai semula safi rania gold. selepas stop seminggu tuh.
      klau jd blk mcm ni, better stop kn je pakai safi rania gold

      Padam
  21. Saya hanya sesuai dgn safi balqis shj.. Huhu

    BalasPadam
  22. Sis pembersih wajah safi rania gold blh guna lebih dr 2 kali x?Sbb setiap kali nk solat saya guna.

    BalasPadam
  23. Saya pun ni. Baru guna 3 hari. Keluar abis jeragat sy. Sapa nak...

    BalasPadam